مقدمه
هنگامی که مشتریان سایت وردپرسی شما را باز میکنند و از کندی وبسایت شما شکایت می کنند یا خودتان با استفاده از ابزار تست سرعت مشکلات را تشخیص می دهید، مهم است که سریع عامل این کندی را تشخیص دهید. این موضوع باعث می شود که بازدیدکننده سایت شما را بسته و به سراغ یک سایت دیگر بروند بیشتر می شود که اکثر این مشکل یا از سمت افزونه ها و یا قالب می باشند ، که در این آموزش 7 ترفند برای شناسایی کندی سرعت در وردپرس را به شما خواهیم گفت.
حالا تصور کنید که شما اقداماتی مثل بهینه سازی تمام تصاویرو فایل های سایت، کش کردن صفحات و بررسی هاست را انجام دادید و هنوز سایت شما کند است! چه مشکل دیگری وجود دارد؟ سرعت پایین بارگذاری سایت شما ممکن است به افزونه ها مرتبط باشد. اگرچه تعداد افزونه های استفاده شده ممکن است یک عامل باشد، اما به احتمال زیاد یک یا دو افزونه وجود دارند که به سرور شما بار زیادی را تحمیل می کنند.
ترفندهای شناسایی کندی سرعت در وردپرس
همیشه کندی سرعت به دلایل مختلفی پیش می آید که مهمترین عوامل آن هاست ، افزونه های وردپرسی و قالب می باشد اما چیزی که از همه مهمتر است شناسایی این موارد می باشد که به صورت کلی میتوانیم با ابزار های مختلفی که در ادامه به شما معرفی می شود این مشکلات را شناسایی کنیم . اما نکته مهم در انتخاب افزونه ها هم تاثیر روی سرعت سایت شما دارد .
مثلاً شما عموماً نیاز دارید که برای اهداف مختلف پلاگین های گوناگونی روی سایت وردپرسی خود نصب کنید و گاهی این موضوع اجتناب ناپذیر به نظر می رسد. درنتیجه، این تعداد افزونهها نیستند که بیشترین آسیب را به سرعت سایت شما وارد میکنند؛ بلکه این کیفیت افزونه هاست که مشکل ساز می شود.
همیشه باید افزونه هایی را انتخاب کنید که از استانداردهای کدنویسی وردپرس پیروی می کنند و تاثیر منفی روی سرعت وبسایت شما نمی گذارند.
در ادامه راهکار و ابزار هایی را برای شناسایی مشکل سرعت به شما معرفی خواهیم کرد
شناسایی در محیط Staging یا لوکال هاست
مسلما شما برای گرفتن تست سرعت و یافتن کندی سایت ، نیاز به ایجاد تغییراتی در وبسایت دارید؛ اگر این تغییرات را روی سایت اصلی انجام دهید قطعا عملکرد سایت مختل می شود. ولی ما نمیخواهیم این اتفاق بیفتد. در نتیجه از محیط staging استفاده می کنیم.
محیط استیجینگ به شما کمک می کند که وبسایتی دقیقا مشابه وبسایت فعلی خود راه اندازی کنید. همه چیز از پیکربندی گرفته تا افزونه ها یکسان هستند. حالا می توانید تست خود را در سایت مشابه مرحله به مرحله اجرا کنید و بعد از شناسایی افزونه مشکل ساز در سایت اصلی اقدامات مناسب را انجام دهید. برای فعالسازی محیط شبیه ساز استیجینگ هاست شما باید این قابلیت را داشته باشد اگر این امکان برای شما وجود نداشت می توانید از لوکال هاست استفاده کنید.
با انجام این کار بدون نگرانی از ایجاد اختلال در وبسایت می توانید همه افزونه ها را غیرفعال کنید و با فعالسازی یک به یک آنها تست کنید که کدام یک تاثیر بیشتری در کند بودن لود و عملکرد وبسایت دارند.
شناسایی با افزونه Query Monitor
افزونه Query Monitor یک پلاگین کاملا رایگان در مخزن وردپرس است که با کمک دیتاهایی که به شما ارائه می دهد می توانید افزونه یا افزونه های کند وبسایت خود را شناسایی کنید. بعد از نصب و فعالسای کوئری مانیتور در نوار مدیریتی بالای وبسایت شما یک گزینه جدید اضافه می شود. در این نوار خطاهای فنی موجود در وبسایت شما نمایش داده می شود؛ ضمن اینکه بخش query اطلاعات خوبی در خصوص زمانی که لود کوئری های هر افزونه احتیاج دارد به شما می دهد.
بعد از اینکه شناسایی افزونه کند با موفقیت انجام شد، سعی کنید افزونه را غیر فعال و در زمان نیاز مجدد فعال نمایید.
شناسایی با GTmetrix
وقتی صحبت از تست سرعت وبسایت می شود همیشه ابزار آنلاین GTmetrix یکی از گزینه های اصلی است. با کمک جی تی متریکس می توانید پارامترهایی که در سرعت لود سایت دخیل هستند را اندازه گیری کنید و در بخش های مختلف مدت زمان لود تصاویر، فونت ها، cssها و اسکریپت ها را به خوبی بسنجید.
بعد از وارد کردن آدرس وبسایت در جی تی متریکس و انجام انالیز، در بخش پایین صفحه و در سربرگ waterfall نمودار زمانی لود اجزای سایت قابل مشاهده است.
شناسایی با نرم افزار New Relic APM
این نرم افزار یک راه حل پیشرفته برای نظارت بر عملکرد سایت است که همانند query monitor با کمک آن می توانید پلاگین هایی که باعث کندی وبسایت شما هستند را پیدا کنید.
New Relic APM یک نگاه کلی در مورد معیارهای مهم سلامت و سرعت یک وبسایت یا برنامه تحت وب ارائه می کند. با بررسی داشبورد این ابزار می توانید از مشکلاتی که افزونه های کند ایجاد می کنند، جلوگیری کنید.
شناسایی با کمک WP Hive
WP Hive یک ابزار آنلاین است که شما با کمک آن می توانید اطلاعات بسیار خوبی در مورد هریک از افزونه های وردپرسی به دست بیاورید. تنها کافی است نام افزونه را در این وبسایت سرچ کنید تا آنالیز کاملی در مورد میزان استفاده افزونه از حافظه، سازگاری با آخرین ورژن PHP و وردپرس، استاندارد بودن و بدون ارور بودن کدها و… به شما ارائه شود.
اگر عادت دارید از مرورگر کروم برای وبگردی استفاده کنید، میتوانید از اکستنشن کروم این ابزار کمک بگیرید.
شناسایی با Dev Tools مرورگر کروم
گزارش بخش coverage در Chrome Dev Tools به شما می گوید که کدام افزونه ها (و فایل ها) بیشترین CSS/JavaScript را به قسمت فرانت سایت شما اضافه می کنند.
برای دسترسی به این بخش در مرورگر کروم بعد با ابزار inspector، در بخش run command کلمه coverage را تایپ کنید که کشوی این بخش به پنجره اینسپکتور شما اضافه شود.
بعد از اضافه شدن این بخش شاید نیاز باشد که شما یک مرتبه صفحه را رفرش کنید که تایم لاین coverage افزونه کندی که فایل های css یا جاوااسکریپت سنگینی دارد را همانند تصویر زیر به شما نشان دهد.
شناسایی با پلاگین WP-Optimize
برخی از پلاگین ها سربار زیادی پایگاه داده سایت را اضافه می کنند یا زمانی که آن ها حذف می کنید؛ جداولی از آنها در دیتابیس باقی می ماند.
برخلاف پاکسازی پایگاه داده در افزونههای کش، WP-Optimize به شما امکان میدهد جداول افزونهها را مشاهده کنید و افزونهها و ماژولهای کند را مشاهده کنید. جداول باقی مانده از افزونه های قدیمی را که به عنوان نصب نشده علامت گذاری شده اند نیز از این طریق قابل حذف شدن هستند.
گاهی یک ماژول یا ویژگی از افزونه ای خاص باعث کندی سایت می شود که ممکن هست حتی غیرضروری هم باشد. به عنوان مثال در تصویر زیر می توان نتیجه گرفت که ماژول هایی از افزونه رنک مث سربار یا overhead زیادی را به سایت تحمیل کردند.
بعد شناسایی کندی سایت چگونه مشکل سرعت سایت را برطرف کنیم؟
اولین پیشنهادی که بعد از شناسایی عامل کندی سایت وجود دارد تغییر سرور سایت ، تغییر افزونه های مخرب و یا تغییر و یا اصلاح کد های قالب می باشد. با این حال، شاید در اغلب اوقات جایگزین مناسبی برای پلاگین کند وجود نداشته باشد. به عنوان مثال افزونه فروشگاه ساز ووکامرس امکان دارد در بررسی ها به عنوان افزونه ی کند شناخته شوند ولی آیا می توان مشکل سرعت وبسایت را با جایگزینی این افزونه های ضروری حل کرد؟ پاسخ این سوال خیر است اما راه حل هایی در ادامه گفته می شوند:
انجام درست تنظیمات پلاگین
گاهی اوقات افزونه ها دارای ویژگی ها و ماژول های اضافی هستند که به طور پیش فرض فعال هستند ولی ممکن است شما به همه این ماژول ها نیازی نداشته باشید. غیرفعالسازی این ویژگی های غیرضروری میتواند ثانیههای ارزشمندی را که کاربر در انتظار لود شدن وبسایت شماست را به حداقل برساند.
بروزرسانی مداوم وبسایت
این توصیه به تمام جنبه های سایت شما مربوط می شود – هسته وردپرس، افزونه ها، قالب و حتی ورژن PHP و MySQL. آخرین به روز رسانی ها می توانند سرعت و عملکرد بهتری را ارائه دهند و همچنین هر گونه آسیب پذیری امنیتی را پوشش دهد.
استفاده از پلاگین کش
افزونه های بهینه سازی و کش وبسایت بر سرعت بارگذاری شما تأثیر مثبت می گذارند. این افزونه ها موقتاً فایلها و تصاویر را ذخیره میکنند، بنابراین وقتی بازدیدکنندگان سایت را برای دفعات بعدی باز میکنند، مرورگر آنها نیازی به ارسال درخواستهای HTTP زیادی ندارد. این باعث سرعت و تجربه کاربری بهتر حتی با وجود افزونه های کند می شود.
جمع بندی
نصب و فعالسازی افزونه های زیاد بدون شک سایت وردپرسی شما را کند می کنند. در این نوشته خواندید که چگونه پلاگین های کند را شناسایی کنید و در صورت امکان آن ها را جایگزین نمایید – اما اگر قابل جایگزینی نبودند هم می شود با ترفندهایی به صورت بهینه در سایت مورد استفاده قرار بگیرند.